En självklarhet?

En självklarhet?

Jag är, som många vet och läst, en medryttare på 4 olika hästar. 4 olika hästar jag trivs med och som jag inte skulle ge upp i sista taget. Men när man läser runt på exempelvis Facebook så ser man att saker som jag skulle ta som en självklarhet verkligen inte är det för andra.

– Stalljobbet: Stalljobbet för mig, så som mockning, foder osv är en sådan stor självklarhet. Att jag som tagit på mig ansvaret att ha hans om hästen inte bara ska få göra nöjet utan även göra det som är mindre roligt omkring hästen.

– Lädervård: Det är väl också något som jag anser är en stor del i ansvaret. Du som medryttare hjälper till med slitningen av utrustningen så som sadel, träns och övrigt som används. Därför anser jag att det inte är mer än rätt att lädervård ska framkomma någon gång i veckan.

– Kontakt: Något som jag alltid sätter upp när jag blir medryttare är att jag och ägaren ska kunna ha en bra kontakt till varandra. Att man ska kunna skriva utan att känna sig jobbig eller att man vet att man kan säga om det händer något utan att ägaren blir sur och tror det var du.

– Sårvård: Får hästen ett sår, eller reva någonstans är det en stor sak att ta hand om. Det ligger i hästens välmående och bör därför ses som en självklarhet att sköta om sår som finns. Det kanske tar 5 minuter extra beroende på sår att bara tvätta rent det. Det är inte mycket tid och därför är ett måste och självklarhet.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *