Vad gör man när motivation till att rida är i botten?

Vad gör man när motivation till att rida är i botten?

Det är en fråga jag gärna hade velat ha svar på ett bra tag, det hände med både trollet och nu med Lady. Där min motivation totalt har försvunnit för att rida. Jag finner inte det roligt allt. Även om jag skulle rida ut med sällskap skulle det inte bli kul för varken min ridpartner, mig själv och framför allt inte för Lady heller. 

Det minst roliga i det hela med att ha en sådan här ridtorka är ju just att Lady drabbas, hon var ändå i en god kondition, hon orkade mycket mer samt att hon hade byggt muskler. Det är på tok för lerigt just nu för att kunna longera utan att hon halkar runt omkring i både paddock och hage där vi vanligtvis longerar. Det gör det mer tråkigt eftersom vi inte kan hålla igång från marken. 

Det jag har märkt lättar lite på ångesten när du inte gör något med hästen är egentligen att du gör allt runt om som du egentligen ska göra men aldrig orkar, exempelvis:

  • Lädervård, många, inklusive jag, är ganska lata när det gäller lädervården, både sadel, träns och annan utrustning. Jag sätter mig och smörjer, allt från sadeln till Lädergrimman, så den inte torkar ihop och är oanvändbar när du kanske akut skulle behöva den.

  • Skura hinkar, Även om vi dagligen skruar vattenhinkar eller vad som, kanske du känner just idag att jag skippar de till imorgon? Gör inte de. Gör alla dessa viktiga detaljer. Alla småsaker du slippar kommer du kanske fortsätta med och kanske slutar det med att du inte gör de alls. Just av ren lathet.

  • Städa skåpen, Det görs egentligen alldeles för sällan i mitt tycke, att städa ditt stallskåp, tänka behöver verkligen sommartäcket ligga kvar är ni när det närmar sig vinter? Sortera upp saker du haft och skaffa lite ordning.

  • Städa ryktlådan, erkänn att det är något du brukar dra på, eller kanske inte gjort på hur länge som helst. Städa ur ryktlådan, skrubba borstarna och gör de rena. Det görs alldeles för sällan har jag märkt men något som kan vara riktigt nyttigt i sin sak ändå?

  • Promenera, Det är egentligen en sak jag dragit på, som jag egentligen kan göra. Att promenera med henne, vi har en skrittrunda som du tar på 15-20 min, det är inte mycket men tillräckligt om du bara orkar. Ta med hästen och gå, hämta hästen direkt från hagen och gå eller vad som. Glöm dock inte alla dessa reflexer nu under Oktober månad i och med jaktmånaden!
  • Fotografera, Det är något jag alltid brukar säga att jag vill göra, men faktiskt aldrig tar tag i och gör. Gör de, då får du lite promenad på det samtidigt som du får lite fina bilder på hästen.

Detta är egentligen tips jag skulle kunna gå efter, absolut. Vilket är de jag gör, till typ 90% av dessa. Förutom promenera delen dock. Jag har dragit på det allt för länge, tänkt att de inte gör någon skillnad på Lady om hon promenerar den lilla sträckan men, en liten sträcka gör alltid med än man faktiskt tror själv.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *